Osrednja humanistična knjižnica

Informacije o izposojni dejavnosti OHK FF od 31. 8. do 30. 9. 2020

V skladu s priporočili za zajezitev širjenja okužb Osrednja humanistična knjižnica FF do nadaljnjega deluje v okrnjenem obsegu. Možna sta izposoja gradiva na podlagi predhodnega naročila ter vračanje gradiva osebno ali po pošti. Izposojno – informacijska služba (soba 37) deluje vsak delovni dan po spodnjem urniku. Podrobnejše informacije o izposoji in vračanju gradiva dobite tukaj.

 

Osebni prevzem oziroma izposoja gradiva (soba 37) na podlagi predhodnega naročila gradiva v ustrezni oddelčni knjižnici:

  • pon: 11.00-19.00 (odmor za malico: 14.45-15.15),
  • tor-pet: 8.00-16.00 (odmor za malico: 11.45-12.15)

 

​Vračilo gradiva je možno:

  • v knjižne nabiralnike v avli fakultete v pritličju od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro ali 
  • v pisarno OHK (pritličje, soba 37) po zgornjem urniku osebnega prevzema.

​Vrnjeno gradivo bo razdolženo po 3 dneh karantene. Zamudnine za obdobje karantene ne zaračunavamo.​

 

Članstvo: Če vam je v času zaprtosti knjižnic, med 16. 3. in 31. 5. 2020, poteklo članstvo, vam ga lahko na željo brez dodatnih stroškov podaljšamo do konca septembra.

Izposoja čitalniškega gradiva: po vnaprejšnjem dogovoru z oddelčnimi knjižnicami si lahko izposodite določeno čitalniško gradivo. Naročite ga preko e-pošte na naslov oddelčne knjižnice, ki vas obvesti, ali je izposoja možna ali ne. Čitalniško gradivo prevzamete v pisarni OHK v sobi 37, vrniti pa ga morate še isti dan. 

Rezerviracije gradiva preko kataloga COBISS+: Ponovno je možno rezervirati gradivo v sistemu COBISS+ (razen v knjižnicah, kjer zaradi inventure trenutno ni izposoje gradiva, glej obvestilo spodaj). Prevzem bo možen, tako kot za naročila po e-pošti, v sobi 37.

Zamudnina in poravnave terjatev: Od 16. 6. 2020 ponovno zaračunavamo zamudnino za gradivo, ki mu je potekel rok izposoje. Vljudno prosimo, da gradivo čim prej vrnete oz. mu podaljšate rok izposoje. Dolgove lahko poravnate preko spleta. O tem vnaprej obvestite oddelčno knjižnico, kjer je dolg nastal. Vrnjeno gradivo bo razdolženo po 3 dneh karantene. Zamudnine za ta čas ne zaračunavamo.  

 

Informacije glede posebnosti izposoje v posameznih oddelčnih knjižnicah in informacije o izposojni dejavnost dislocirane knjižnice Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo ter knjižnice Oddelka za arheologijo dobite v obvestilih, ki sledijo. 

Obvestila

Oddelek za sociologijo

Alumni FF - vabilo

Oddelek za geografijo

Sprememba GU Tajan Trobec

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Tečaj uporabe orodja Zotero

Oddelek za prevajalstvo

Tečaj uporabe orodja Zotero, torek, 5. 3. 2024, 9.00–10.30, zoom

Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Tečaj uporabe orodja Zotero, torek, 5. 3. 2024, 9.00–10.30, zoom