Prostor za tolmačenje na daljavo

Otvoritev novega studia

Otvoritev novega studia

V kleti Filozofske fakultete smo otvorili tako imenovani »Studio«, v katerem bodo tolmači, ki jih izobražujemo na Filozofski fakulteti, izvajali tolmačenje na daljavo. Tovrstni način tolmačenja je v času epidemije postal del običajne prakse tolmačenja in se bo ohranil tudi v prihodnje. Prostor bo zaživel prav v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, ko bo veliko potreb po zagotovitvi ustreznega akustičnega in tehnično opremljenega prostora za tolmačenje.

Studio bo na voljo zaposlenim na Filozofski fakulteti tudi za pripravo avdio in video gradiva, ki sta vse pogosteje del posredovanja informacij in rezultatov v raziskovalnih projektih, uporabljali pa ga bomo tudi za snemanje podkastov Filozofske fakultete. Prvega pripravljamo za letošnjo jesen.

 

Foto: Katja Urbanija

Zadnje novice
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)
20. 03. 2024

Predavanje švedske veleposlanice in otvoritev razstave Švedski glasbeni trenutki

veleposlanica Švedske v Sloveniji Nj. Eks. Diana Madunic se je srečala z dekanjo fakultete prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar.