Predstavitev projekta Evropska noč raziskovalcev 2024/2025 – Humanistika, to si ti!

Vsi govorci na novinarski konferenci (foto: Katja Kodba, STA)

Vsi govorci na novinarski konferenci (foto: Katja Kodba, STA)

Univerza v Ljubljani (UL) in Univerza v Mariboru (UM) sta bili uspešni na javnem razpisu Evropska noč raziskovalcev in Raziskovalci v šolah 20242025 v sklopu programa Obzorja Evropa, MSCA & Državljani. Gre za projekt Humanistika, to si ti!, ki ga koordinira Filozofska fakulteta UL, in projekt Lažne novice in teorije zarote? Opolnomočimo (se za) znanost! (akronim oooZnanost!), ki ga koordinira UM. Evropska komisija je od 134 prijav za financiranje izbrala 44 projektov ter zanje namenila 15,4 milijona evrov.

Oba projekta smo predstavili na novinarski konferenci, ki je potekala v četrtek, 23. maja 2024, v Rdeči dvorani mestne občine Ljubljana. 

Sporočilo za javnost si lahko preberete tu. 

 

Zadnje novice

Monografija: V iskanju Buddhe

Naslovna fotografija kipca Buddhe: Napad Mare in Buddhov poslednji preizkus v premoščanju skušnjav; Kašmir, Indija, 8. stoletje (vir: The Cleveland Museum of Art; javna last), oblikovanje: Irena Hvala.

Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete znova pridobil članstvo v mreži EMT

Mreža EMT (European Master's in Translation) v evropskem prostoru združuje magistrske programe iz prevajanja, ki dosegajo najvišje mednarodne kriterije kakovosti izobraževanja prevajalcev in prevajalk.

Sprejem za športnice in športnike

Skupna fotografija vseh udeležencev srečanja