Predavanje o Kočevski in njeni kulturni dediščini ter predstavitev prevoda knjige Polšji možic

Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete vabi na predavanje Neznana Kočevska in njena kulturna dediščina Anje Moric ter na predstavitev knjige in študentskega prevajalskega projekta Kako prevajati otroško slikanico? Polšji možic v nemškem prevodu Karin Almasy. Predavanje in predstavitev prevoda slikanice bo v petek, 13. 1. 2023, ob 11.30 uri (pred. 34).

Dr. Anja Moric je politologinja in etnologinja, zaposlena na Glasbenonarodopisnem inštitutu ZRC SAZU in Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete UL. Od 2016 je direktorica Zavoda Putscherle, Centra za raziskovanje, kulturo in ohranjanje kulturne dediščine, kjer pripravlja in koordinira projekte za interpretacijo in ohranjanje kulturne dediščine na Kočevskem, med katere sodi tudi otroška knjiga Polšji možic: zgodba iz kočevskih gozdov.

Dr. Karin Almasy je prevodoslovka, zgodovinarka in prevajalka v nemški jezik in zaposlena na Oddelku za prevodoslovje na Univerzi v Gradcu. Skupaj s svojimi študenti je v letnem semestru 2021/2022 prevajala otroško slikanico Anje Moric Polšji možic.

 

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju