Literarni večer Seminarja za kreativno pisanje

Prisrčno vabljeni na pesniški dogodek Kreativno pisanje in brisanje programa Kreativnega pisanja Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete pod mentorstvom prof. dr. Borisa A. Novaka, ki bo v sredo, 11. januarja 2023, od 19. ure dalje v Centru Tomaža Šalamuna, Cankarjeva 5, Ljubljana.

Poleg pesmi v slovenščini bomo imeli priložnost slišati tudi verze tujih študentk na študijski izmenjavi; nastopile bodo Sarah Andrea Bayerschmidt, Sandra Bing, Sarah Büsing, Klára Černá, Elena Edinger, Ada-Daria Indira Hindrichs in Teresa de Simone, ki jim bodo družbo delale naše študentke Oksana Ivanović, Ema Koncilija, Brina Kotar, Tajda Liplin Šerbetar, Kira Molan ter študent Matevž Rems.

Večer bosta z branjem in petjem obogatila in počastila velika mojstra pesniške besede in uglasbene poezije Milan Jesih in Jani Kovačič

Dogodek bo ponovno zbral tudi mlajši pesniški krog, ki se odlikuje z izredno izrazno močjo in je začel svoje raziskovanje jezika v Novakovem seminarju. Slišali bomo nove pesmi Olivere Cikuša, Katje Gornik, Bineta Debeljaka, Nine Kremžar, Lucije Mirkac in Laure Repovš.

Večer so pripravili prof. Boris A. Novak, demonstratorka Tajda Liplin Šerbetar in študent Matevž Rems.

Zahvaljujemo se Centru Tomaža Šalamuna za velikodušno gostoljubnost!

 

 

 

 

 

 

 

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju