Študentski forum: Mikrofon podnebju: znanje in kompetence za odzivanje na podnebne spremembe: koliko vode bo še preteklo?

CIPRA Slovenija skupaj z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete organizira študentski forum: Mikrofon podnebju: znanje in kompetence za odzivanje na podnebne spremembe: koliko vode bo še preteklo? 

V zadnjih letih se vse intenzivneje soočamo s posledicami podnebne krize, ki niso več tako oddaljene, ampak jih vse močneje občutimo tudi pri nas. Prehod v podnebno nevtralno družbo je priložnost za ustvarjanje boljše prihodnosti za vse. Mlado generacijo želimo opolnomočiti in pripraviti na prihajajoče izzive, saj boste kot bodoči odločevalci in strokovnjaki ustvarjali znanstveno, politično in družbeno podnebno pravično prihodnost.

Letos bodo v središče podnebne krize postavili vodo. Seznanili vas bodo z napovedmi, ekstremnimi vremenskimi dogodki in zmanjšanjem poplavne ogroženosti, z vodnimi konflikti v Alpskem prostoru, migracijami, z  vplivom podnebnih sprememb na biodiverziteto oceanov in celinskih voda ter s taljenjem ledenikov. Forum je namenjen vsem študentom in mladim zaposlenim, ki svoje znanje in zavedanje o podnebnih spremembah želijo poglobiti in podpreti s kompetencami potrebnimi za prehod v nizkoogljično družbo. 

Forum bo potekal od petka, 17. 11. 2023, do nedelje, 19. 11. 2023, na Filozofski fakulteti (Aškerčeva 2, Ljubljana).

Prijave so odprte do 10. 11. 2023 preko spletnega obrazca.

Dogodek je v celoti brezplačen, vključena je tudi možnost prenočevanja v Ljubljani.

Več informacij in program najdete na spletni strani.

 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon