Filozofski vidiki ajurvede

Vabljeni na predavanje dr. Ajila Kunhumbidukke Veetila z naslovom Filozofski vidiki ajurvede / Philosophical Aspects of Ayurveda. Predavanje bo v sredo, 23. 11. 2022, ob 18. uri v predavalnici 18 na Filozofski fakulteti UL. Predavanje bo v angleškem jeziku.

*

Dr. Ajil Kunhumbidukka Veetil je bil rojen v tradicionalni družini v Kerali, ki neguje več sto let prenosa duhovnega znanja, med drugim tudi v ajurvedski medicini. Njegov glavni učitelj je bil Swami Sadašivananda Saraswati, učenec filozofa Swamija Dayanande Saraswatija. Diplomiral je s področja ajurvedske medicine, magistriral pa s področja znanosti joge na medicinski fakulteti MVR Ayurveda v Kannurju v indijski zvezni državi Kerala. Poleg poglobljenega študija tantričnih in jogijskih besedil o filozofiji in psihologiji pri številnih uglednih indijskih učiteljih, med drugim pri dr. Jayantu Deopujariju, je usvajal tudi praktično znanje o različnih tehnikah. Danes je certificiran izvajalec kognitivne vedenjske terapije (CBT) in meditacije smriti (CSM), posebne psihoterapevtske tehnike vzdrževanja pozornosti. Je ustanovitelj terapevtskega centra Pulse Intuitive, ki deluje tudi v Sloveniji.

*

V organizaciji Oddelka za filozofijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Inštituta za študije meništva in kontemplativne znanosti in centra Pulse Intuitive.

Events

10. 09. 2020
Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

28. 09. 2020
International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

10. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation for international students

28. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

04. 11. 2020
Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon