»Častna slovenistična!«

V torek, 5. aprila 2022, je na družabno dogajanje slovenističnega oddelka zopet posijalo sonce. Po kar dveh letih prisilnega premora smo namreč zopet uživali na tradicionalnem slovenističnem brucovanju, tokrat nadobudnih bruck in brucev ni manjkalo.

Zbrali smo se kar v vsem znanem Foersterju, tradicionalno zamudili s pričetkom več kot pol ure, nato pa v nekaj urah smeha in navdušenosti nad izvirnostjo brucev izpeljali tradicionalno enega zabavnejših dogodkov na oddelku. Kar 20 letošnjih prvih letnikov se je razdelilo v 5 skupin, s skupnimi močmi so se preizkusili v slovenistično obarvani pantomimi, umetniškem ustvarjanju, upodobitvi svojih najljubših profesorjev, pisanju pesmi. Naša pričakovanja so več kot presegli, nastala so izvrstna umetniška dela, ki jih bomo hranili za vse večna čase!

Po urah timskega dela je bil čas za razglasitev zmagovalne ekipe, prav vsi udeleženci pa so si prislužili častni naziv polnopravnih članov našega oddelka, kar so ob koncu dogodka slovesno potrdili še s slovenistično zaprisego. »Častna slovenistična!« je odmevalo še dolgo v noč …

Monika Podlogar, koordinatorka tutork

Zadnje novice

Reception for International Students at the Faculty of Arts and at the University of Ljubljana (two separate events)

Support and assistance by the University of Ljubljana

Welcome Day - Exchange Students ONLY

Mednarodna pisarna