Slovenistični izlet uspel: Rilkejeva pot, Trst, pica, morje ...

Na petek trinajsti 2022 smo se slovenisti in slovenistke odpravili na izlet v Trst in okolico. Vraževeren človek bi si mislil, da bo šlo vse narobe, a bi se pri tem pošteno zmotil. Imeli smo prekrasen dan s prekrasnim vremenom – bil je sonček in ni bilo preveč vroče. Skratka, idealen dan za izlet na morje.

Na avtobusu smo najprej izvedli tečaj preživetvene italijanščine, študente in profesorje smo naučili italijanskih pozdravov in vseh možnih tipov kav, saj je treba biti natančen pri naročanju ... ;) Avtobus nas je nato odložil na prvi postojanki, v mestecu Sesljan, kjer se začne Rilkejeva pot – gre za dvokilometrsko pot ob robu klifa, ki je ime dobila po znanem pesniku Rilkeju. Na sprehodu smo uživali v čudovitih razgledih in obvezno naredili nekaj selfijev. Pot se zaključi pri Devinskem gradu, ki smo si ga prav tako ogledali, grad obdaja tudi razkošen vrt. Ker smo imeli več kot dovolj časa, so se nekateri sprehodili vse do morja.

Popoldne nas je avtobus odpeljal še v Trst. Najprej je seveda sledilo kosilo – večina se je vsekakor odločila pico, ki se je kar stopila v ustih ... Ko smo se okrepčali, smo tutorke vodile še ogled po Trstu in predstavile najbolj znane kotičke tega obmorskega mesta. V Ljubljano smo se vrnili v večernih urah – bili smo prijetno utrujeni, a nadihani morskega zraka.

Anika Logar, tutorka

Zadnje novice
26. 08. 2022

Reception for International Students at the Faculty of Arts and at the University of Ljubljana (two separate events)

04. 03. 2022

Support and assistance by the University of Ljubljana

02. 09. 2021

Welcome Day - Exchange Students ONLY

Mednarodna pisarna